Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Küzdelmes évadkezdés, ismét az ORB mezőnyében

2011.04.12

Küzdelmes évadkezdés, ismét az ORB mezőnyében.

 

Hogy értékeled az Eger Rally két napját?

 Nem volt életem legjobb versenye, rémálomba illő sorozatos hibák, de célba értünk és van 1 pontunk a 11. géposztályban.

Új navigátorral 2 év kihagyás után nehéz volt. Az autó a tesztelésének hiánya miatt hibák jöttek elő. A szombati hosszú gyorsaságin Michina Ottó (77 rajtszám) utólért, ezúton is elmondom, hogy sajnálom, hogy ez az autó technikai hibája miatt 2szer is feltartottam. Varga Peti navigátorom is mindent megtett annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt fejlődjön. Már a tűzkeresztségen az első gyors, első lassítójában átesett, ugyanis túlzott lendülettel kezdtünk és az árokba kötöttünk ki.

Mi az, amit másképpen csinálnál, ha újra rajtolhatnál ezeken a pályákon?

Egy újonnan összerakott autónál mindenképpen tesztelnék a verseny előtt.  Hosszú kihagyás után, kezdő navigátor sajnos nem tudja hozzá tenni azt, amire szükség lenne. Az Egri pályák azok mindig is tetszettek, bár az ide évben a két rossz minőségű útszakasz megnehezítette és meg keserítette a versenyünket. Nagyon sokat kell gyorsulnom valamint a szervizcsapatommal, azon dolgozunk, hogy az autónk kellő segítséget nyújtson ebben.

Melyik pálya tetszett a legjobban és mért?

Terpesi pályát, mert váltakoznak benne a technikás és lobogós szakaszok.

Legközelebb hol láthatunk csapatni?

Miskolcon.  Bár rövid időnk van a következő ORB futamig, de mindent megteszünk azért, hogy felkészülten érkezzünk a Miskolc Rally Prológjára, a salakpályára.

Milyen gumival mentetek?

Gumiválasztásunk nagyon elhibázott volt, ugyan is a Michelin már nem gyártja 17’’ méretben az összkerekes autókra a gumit és így nem megfelelő mérettel kellett kiállnunk a versenyre, meg is lett az eredménye, nem volt megfelelő tapadás. Sajnos nem volt lehetőségünk a stratégia megváltoztatásra.

Van-e történeted a versennyel kapcsolatban?

Hosszú kihagyás után első gyors, első lassítója, mint már említettem elég emlékezetes a navigátorom számára is. Örök emléket fog jelenteni az első gyors első lassítója, amikor megcsúsztunk és a középső gumira felkapott az autó és az árokban kötöttünk ki.

Köszönet a szponzoraimnak: CYEB Cégcsoport, GK-Projekt Kft., Qualysoft Kft., Gramercy Kft.

-          Hajósi Miklós -

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.