Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt a versenyt nem így terveztük!

2012.09.10

 

 

Ezt a versenyt nem így terveztük!

 

 

Kassa Rallye összefoglaló.

Bessenyey Zoltán – Papp György

 

 

Bessenyey Zoltán (Subaru N12):

 

Sajnos két nap alatt mindössze 3,5 gyorsasági szakaszt tudtunk teljesíteni, ami korántsem nevezhető jó eredménynek. Az előjelek nem voltak, pedig rosszak, hiszen 2 héttel ezelőtt a miskolci (szinte hazai) RTE futamon melgítettünk, ahol nagyon közel sikerült autózni Asi-hoz és Hadik Andris-hoz, valamint megkezdtük az újbóli összeszokást Gyurival. Neki is szoknia kellett a kocsi nyugodtságát egy 2WD géphez képest, meg a sebesség sem ugyanaz, így mindenképpen jó volt menni 60 kilométert a kassai futam előtt.

 

A Szlovák hétvége már nem volt ennyire egyszerű, hiszen az első szakaszon azonnal egy balesetnél kellett megállunk, emiatt átlagidőt kaptunk, azaz eleve hátrányból kezdtünk. A második és harmadik pálya nem volt rossz, mindenhol lehetett volna gyorsabban menni, de az idők is azt mutatták, hogy valóban közelebb vagyunk a hazai és nemzetközi élmezőnyhöz. Sajnos azonban a negyedik szakasz rajtjában egy alkatrész eltört a hajtásban, így kénytelenek voltunk feladni. Ezzel kiestünk a CEZ értékelésből, és nem nagyon volt értelme folytatni. Mégis úgy döntöttünk, hogy megyünk tesztelési célzattal tovább (Super Rally szabály szerint) és megnézzük, mire vagyunk képesek a második Szlovák versenynapon. Ez a kíváncsiskodásunk 3,5 kilométerig tartott, amikor is elgyengült a kocsi. Szinte nulla olajnyomással és füstölő kocsival még lementünk a célhoz, ahol azonnal lángra kapott a Subaru.

Szerencsére a kézi palacknak és az állomáson lévő porral oltónak köszönhetően sikerült a tüzet megfékeznünk, ami még két alkalommal gyúlt újra. A kocsiban első ránézésre is van kár bőséggel, de a legtöbb kár most a lelkünket érte. Két nap alatt kétszer estünk ki, pedig a részeredmények megint bíztatóak voltak, mint Lengyelországban vagy Szlovéniában. Az igazság azonban az, hogy ha az ember egy nemzetközi sorozatban szeretne jó helyen végezni, akkor be kell tudni fejezni a futamokat, nem elég néhány szakaszon megverni az ellenfeleket. Az elkövetkező 3 hét csak erről fog szólni, megpróbálunk az olasz verseny előtt mindent rendbeszedni és átgondolni a dolgokat, mert több hibát nem engedhetünk meg magunknak. Jelenleg negyedik helyen állunk a CEZ értékelésben, még van remény feljebb lépni, amit nagyon szeretnénk is.

Addig is egy verseny erejéig visszatérek a pályaautósok közé, hiszen ezen a hétvégén Vallelungában a Mini Rush Hour sorozat zárófutamán vehetek részt a hazai importőr segítségével. Nagyon bízom benne, hogy bár kevés tapasztalattal rendelkezem, de nem fogok szégyent hozni magunkra, és valami jó eredménnyel térhetek haza Róma mellől.

 

 

Köszönet a támogatóknak: FeetConcept Kft., StreamNet Kft., ICT Europa Tenderház Kft., ICZ Europa Network Kft., City Inn Hotel Budapest, Szinergia, EuroSolid Kft., ams magazin, www.garazs.tv, Speedy Racing, 

 

- FleetConcept Rally Team -

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.