Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esőben is nyerni tudtunk!

2012.10.03

Esőben is nyerni tudtunk!

 

Citta del Bassano Rallye összefoglaló 2012.09.30.

Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

 

Egy kivételével az összes gyorsasági szakaszon legjobb időt autózva szerezte meg első N csoportos győzelmét a FleetConcept Rally Team kettőse, a 120 indulóval, többek között Robert Kubicá-val lebonyolított olasz Bassano Ralin. Ezzel a magyar páros élre állt a CEZ Production kupájában, egy futammal a bajnokság vége előtt.

 

Bessenyey Zoltán (Subaru N12):

 

Azt hiszem még nem is sikerült így egy nappal a verseny után sem feldolgoznom, hogy mit értünk el. Olaszországban, ahol híresek arról, hogy mennyire egyedi pályák vannak és milyen gyors pilóták, esőben, ismeretlen szakaszokon sikerült bizonyítanunk, és sorra legjobb időket autóztunk. A kassai kudarc után nagyon kellett már egy siker az egész csapatnak, és most végre a kocsi remekül, hiba és pisszenés mentesen működött, csak a gumikat kellett cserélgetnünk rajta. Visszaült mellém Juli, a „győztes” csapat visszarendeződött, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire elöl lehet menni egy ilyen versenyen. 120 induló, 9 szakasz, köztük olyan pálya, ahol 12 kilométeren 20 visszafordító van... mindez esőben, és az olaszoknak éppen 42. alkalommal. Mintha eljönnének Árpádtetőre, vagy Zagyvarónára és esne picit..:) Ezen nehezítő körülmények ellenére az első rövid esti szakaszon már magunkhoz ragadtuk a vezetést, hiszen 2.9 kilométeren 4 másodperccel vertük meg az EVO X-essel versenyző helyi menő Fiorese-ét, de abszolútban is igen előkelő helyen mentünk. Másnap esőben nem volt egyszerű felvenni a ritmust, de a második szakasztól már újra mi mentünk a leggyorsabban, amit az olasz pilóták nem néztek jó szemmel és sorra hullottak el. Legnagyobb ellenfelünk Fiorese az 5. szakaszig bírta, ott ütközött neki a betonfalnak, ahogyan egyébként többek között Pierro Longhi is. Szépen lassan közel a mezőny fele kiesett, ami szintén mutatta a verseny keménységét. Amikor 3 szakasszal a verseny vége előtt láttuk mekkora előnyünk van N csoportban és CEZ-ben már nem volt szabad sietni, pedig esti pályák következtek és szerettem volna abszolútban is még előrébb végezni, de sem Juli sem a csapat ezt nem nézték jó szemmel, így lendületesen, de inkább biztonsággal hoztuk be a kocsit Bassano del Grappa főterére. A díjátadó ünnepség többek között Robert Kubica győzelmétől volt igazán emlékezetes, ugyanakkor a hangulata elképesztő volt, füstgéppel, zenével, és mindennel amit elképzelni tudtunk. A másik érdekesség a nézők mennyisége volt, az eső ellenére nagyon sokan látogattak ki a pályák mellé, amit eddig sehol máshol nem tapasztaltunk. A shakedown-on a rajtban többen ölelgetni akartak bennünket, hiszen ismeretlenül is próbáltunk erősen autózni, ami a visszafordítók kézifékezését is jelentette. Ezen mozdulatokért az olasz nézők teljesen odavoltak, így minden filmben, és nagyon sok képen is szerepelünk, nagyon sokan jöttek ismeretlenül is gratulálni nekünk, sőt az ellenfelek is elismerően nyilatkoztak a teljesítményünkről. Ez nagyon jól esett, szintén nem olyan, mint amikor még hazai aszfaltokat koptattunk. Azt hiszem, újra bebizonyítottuk, hogy jól döntöttünk, amikor nem a hazai versenyzést választottuk. Nagyon köszönöm a csapatnak, a családomnak és Julinak is a sok-sok munkát, ez mindenkinek a megérdemelt sikere. És nagyon köszönöm a szponzorainknak, hogy ezt a futamot lehetővé tették számunkra, bízom benne, hogy bajnoki címmel tudjuk majd meghálálni nekik.

Köszönet a támogatóknak: FeetConcept Kft., Service4you Hévíz Kft., Service4you Operations Kft., StreamNet Kft., ICT Europa Tenderház Kft., ICZ Europa Network Kft., City Inn Hotel Budapest, Szinergia, EuroSolid Kft., ams magazin, www.garazs.tv, Speedy Racing,

 

- Hajósi Miklós -

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.