Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drift OB. PRO Liga - 2. Forduló Rabócsiring Képek és RIPORT: Tóth Gézával

2011.05.27

 

RIPORT: Tóth Géza - HELL DRIFT OB. PRO LIGA 2 FUTAM / 1. HELY

 

 Tóth “Alapos” Gézát, a Hell Drift OB. Pro liga 2. futamának győztesét kértem meg egy élménybeszámolóra.

 

drifting.hu: Először is gratulálni szeretnék az első helyezéshez. Hogy tetszett a verseny, meg voltál elégedve a színvonallal?

Tóth Géza: Kösznöm szépen! Igen, nagyon tetszett, színvonalas verseny volt!

drifting.hu: Hogy érezted magad mint versenyző?

Tóth Géza: Nagyon jól éreztem magam, élveztem a hétvégét. Nagyon sokat szereltünk, pénteken is volt technikai problémánk, keveset tudtam edzeni.

 

 

drifting.hu: Hogy teteszik a Rabócsiring?

Tóth Géza: Nagyon szeretem, ez már a harmadik versenyem itt. Szeretek ide járni.

drifting.hu: Versenyzőtársaid felkészültségét hogy látod? Kellően erős volt a mezőny?

Tóth Géza: nagyon jók voltak a versenyzők, nagyon éles volt a verseny. Nem voltak nagy különbségek a pilóták között. 

drifting.hu: Nagyon izgalmas futamod volt Lakyval, nem sajnálod, hogy végül is technikai probléma döntötte el a futamot?

Tóth Géza: Nagyon sajnálom, hogy így történt, de ugye szerencse is kell a drifthez. Most az ő szerencsétlensége az én szerencsémet hozta. Kíváncsi lettem volna mi lesz az eredménye a második futamnak. Első körben kicsit elrontottam a terhelés váltást amikor ő jött utánnam. Hiába raktam össze fejben, hogy kéne ezt menni Lakyval, nem úgy mentem, ahogy én szerettem volna. Későn váltottam a terhelést és lassan, pont fordítva kellett volna. Első fordulóban megevett engem, kíváncsi lettem volna a második fordulóra nagyon. Az első kanyart szerintem jól ráautóztam, nem vittem túlzásba, illetve az első fordulóból is együtt jöttünk ki, bár videókat még nem láttam, de belülről így látszott. És utána kellett neki félreállni. Igazából azt sem tudtam mi történik, hogy most megint visszahívnak, mert elötte nagy távolság miatt újraindítottak minket. Szóval nem tudtam mire vélni, hogy ő miért húzódik külső ívre, hogy technikai gondja van, vagy leállították a futamot. Inkább úgy voltam vele, hogy a biztosra, belső íven megelőztem, de nem tudtam, hogy végig kell-e driftelnem, vagy elég egy biztonságit mennem. Ezért én fogtam és végigdrifteltem. És csak a hűtő kör után közölték, h feladta a versenyt. Nagyon kíváncsi lettem volna a végkimenetelre pedig. Remélem legközelebb is tudunk együtt menni és kiderül.

drifting.hu: Említetted, hogy technikai problémáitok voltak, mi volt a gond?

Tóth Géza: pénteken edzés közben összeütköztem az Indiánnal, tsuisoztunk hárman, az első autó majdnem beforgott, ettől nagyon belassult és nem tudtuk máshogy lereagálni a dolgot. Nem volt nagy ütközés, csak az én bal első kerekem hozzáért az ő jobb hátsó kerekéhez és eltört a csonkállványom. Ez történt délután 2 óra magasságában, itt nekem véget is ért az edzés. Így sajnos nem tudtam sokat edzeni. Reggel is szereléssel kezdtünk, akkor raktuk be a difit. Úgy érkeztünk Máriapócsra, hogy a difi kézben volt. Este 7-8 körül lett kész a csonkállvány, sajnos edzésnek akkora már vége lett, de felengedtek egy 3 körös próbára. Vasárnap pedig egy vízcsövünk durrant el, ettől kellett kicsit félbeszakítani az edzést. De aztán sikerült egy elég jó kvalit összehozni. Dobogós helyezésre vágytam, de az első hely csak álom volt.

drifting.hu: akkor az első hely volt a kárpótlás a sok problémáért..

Tóth Géza: igen, így is mondthatjuk :)

drifting.hu: Autódon voltak új fejlesztések?

Tóth Géza: igazából most kerülnek rá fontos fejlesztések, mint például, olajhűtő, szervóhűtő. Ezekkel voltak problémáink. Túl meleg volt az olaj mindig, ezzel próbáljuk visszacsalni. A visszahívásoknál is kellett kérnem egy-egy hűtőkört, mert ment fölfelé a hőfok. A szervót meg ugyebár sokat tekergetjük, beépítettünk egy kormány gyorsítót is, ettől még nagyobb igénybevételnek van kitéve a szervó. Ezeken kívül nagy átalakítások nem lesznek, egyelőre. Hogyha már ki tudom autózné és még nem kevés addig marad így, aztán gondolkozunk, hogy mi a folytatás. Persze ötleteink már most is vannak, de ez még a jövő.

drifting.hu: Várod az Augusztusi máriapócsi éjszakai futamot és a Júliusi Drift Fesztivált és King Of Euorpe-ot?

Tóth Géza: Természetesen várom. Jó lenne, ha még sok idő telne el addig, nagyon fáradtak vagyunk, minden hétvégére van valami. De természetesen szeretnék ott lenni mindegyiken.

drifting.hu: Kösznöm az interjút, és még egyszer gratulálok az első helyhez.

Tóth Géza: Kösznöm szépen!

forrás: www.drifting.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.